חיפוש באינדקס עסקים

יין

פורסם מאת: barosh בתאריך: 15 אוקטובר 2007

ריטה מילר מנהלת תחום עולם הבית במשביר החדש לצרכן אומרת כי: "ברבות השנים הפך היין ממוצר צרכנות לתרבות של ממש. הפופולאריות של טעימת היינות עולה משנה לשנה והופכת אצל אנשים רבים לתחביב, אם לא למקצוע. אחת הסיבות לפופולריות העולה של שתיית היין נעוצה בכך  שטקס שתיית היין עושה שימוש בכל חמשת כוסות ייןהחושים: ראיה – התבוננות ביין, צבעו וסמיכותו, מישוש – איכות הכוס, ריח – הרחת היין (ארומה ובוקה),טעם – טעימת היין, שמיעה – השקת כוסות וגלגול היין בפה בזמן הטעימה.
ריטה מספרת כי ישנם כללים ברורים לבחירת הכוס הנכונה, אחיזתה ואף מזיגת היין והגשתו. לדבריה: "יודעי דבר וחובבי יין בכל העולם מודעים כי לצורה לגודל של הכוס יש השפעה על טעם היין וכי עיצוב נכון של הכוס מכוון את זרימת היין מהכוס בצורה מדויקת לאזורי טעם ספציפיים בפה. כך נוצרו הכללים לבחירת כוס היין".
עוד מוסיפה ריטה ואומרת: "רשתות כלבו כמו רשת המשביר החדש לצרכן מחויבות להעניק ללקוח מגוון רחב של כוסות יין במבחר גדלים, צבעים ועיצובים. מדובר בתרבות שלמה של שתיית יין, המתחשבת גם בטעמו האישי של האדם בבחירת הכוס ובעיצוב השולחן. לכן, בנוסף, מציע המשביר גם אביזרים נלווים ליין כמו פותחנים ממגוון סוגים, עשויים מנירוסטה ומוכספים ומחזיק לבקבוקי יין שמהווה פריט דקורטיבי בולט בעיצוב השולחן ומוצע לרוב בצבע כסף מהודר או כסוף מאט (מפיוטר)".
כללים לבחירת הכוס הנכונה:
1. כוס יין טובה צריכה להיות שקופה, צלולה, עשויה זכוכית עדינה ועתירת נפח.
2. יין לבן מומלץ לשתות בכוס בעלת רגלית ארוכה ונפח כוס קטן. כוסות יין
3. יין אדום מומלץ לשתות בכוס בעלת רגלית קצרה ונפח כוס גדול.
4. שמפניה – שמפניה נהוג לשתות בכוס גבוהה וארוכה דמויית חליל, הנקראת "טוליפ" או "פלוט", ואשר משמרת טוב יותר את הבועות של השמפניה.
5. ברנדי שותים בכוס דמוית בלון בגודל תפוז. פתח הגביע קטן והרגלית קצרה מאוד.
כללים לאחיזה נכונה של הכוס:
1. יין לבן, אדום ושמפניה אוחזים תמיד ברגלית ולא בגביע עצמו. על מנת לאפשר הנפה קלה יותר של הכוס, אוחזים ברגלית, כאשר הזרת תומכת באחורי הרגלית.
2. לעולם לא מניפים את הזרת למעלה תוך כדי שתייה.
3. ברנדי שותים תוך אחיזת הכוס, כאשר כף היד מלפפת את הגביע ומחממת את המשקה.
מזיגת יין והגשתו:
1. יין תמיד מגישים מהקל אל הכבד, מהיבש אל המתוק, ולכן, מהלבן אל האדום – לעולם לא להיפך.
2. יין מוזגים בכמות שבין חצי כוס לשלושת רבעי הכוס. כמות זו היא בדרך כלל כחמישית מבקבוק יין רגיל.
ברשת המשביר החדש לצרכן ניתן למצוא קולקצייה רחבה של כוסות ליין לבן, אדום ולשמפניה. החל מכוסות שקופות במראה קלאסי ועד לכוסות עם עיטורי פס זהב לאורכן או סלסולים מוזהבים בגימור, המוסיפים הוד והדר.

 



עמוד זה נצפה: 163 פעמים

כתבות

אני מאשר/ת קבלת דיוור