חיפוש באינדקס עסקים

בריאות – טיפול בפריחות, אדמומיות וגירוי עור

פורסם מאת: barosh בתאריך: 3 אוקטובר 2007

מאת: ניר חוכיימה,מטפל רב תחומי ארומתרפיסט בכירתפוח ב...זהב !

בריאות – טיפול בפריחות, אדמומיות וגירוי עור, בעיות אלו גרמו מאז ומתמיד לחשש ולמבוכה אצל נשים אשר יש להן נטייה להזעה מרובה, פריחה וגירויים באיברים אלה. במסגרת הטיפולים שלי טיפלתי במספר נשים, אשר בסיומו של הטיפול הבינו שהסיוט הזה יכול היה להיות קצר יותר. בעיית ההזעה וההרגשה הלא נעימה המתלווה אליה, במיוחד בחודשי הקיץ החמים, הופכים את התהליך לחוויה לא נעימה ואף לא רצויה. מספר לא מבוטל של נשים מתוך האוכלוסייה שהן נשים מלאות, ובעצם כל מי שיש לה קפלי עור, מודעות היטב לבעיה. רבות מהנשים הולכות בזה אחר זה לרופא עור, עוברות מרופא זה לאחר, אך הבעיה אינה נפתרת. לרוב, 70% מהנשים מתייאשות ואף מפסיקות את הטיפול בשל אי שביעות רצונן הן מהתוצאות והן מהתרופות שלקחו, או במקרה הגרוע מהסטרואידים שנטלו. מירית (שם בדוי) הגיעה אלי לטיפול לאחר אין ספור ביקורים אצל רופא עור, היא אף הגיעה למצב של נטילת סטרואידים, עד שהגיעה למצב קשה מנשוא והפסיקה את הטיפול לחלוטין. כאשר ראיתי את הבעיה שיערתי לעצמי איזה גיהינום היא עברה, וכיצד מצבה אינו מאפשר חיים תקינים. הסימפטומים הם גירוד וגירוי ללא הפסקה והתחושה נוראית. כיוון שמדובר באיברים מוצנעים, תמיד קיימים החשש והמבוכה להגיע לטיפול, אלו אף גוברים כאשר המטפל הינו גבר.
אז מה ניתן לעשות?
ראשית כארומתרפיסט יש לאבחן את מקור הגירוי. אם את מרגישה יותר בנוח בטיפול ע"י אישה, עשי זאת, וגשי לאבחון אצל ארומתרפיסטית. חשוב להבין את משמעות הדבר, מי שיש לה נטייה להזעה, זהו גורם בפני עצמו שיש לטפל בו וצמחי מרפא נותנים על כך מענה מצוין. חשוב להדגיש כי כל עוד ישנם קפלי עור, ההזעה והפריחה תימשכנה, אך ניתן לטפל בבעיה זו בעזרת צמחי מרפא, כל עוד הטיפול ניתן באופן תמידי. אפקט ההתמדה חשוב ביותר לטיפול, ויש לשים עליו דגש מיוחד.
השמנים המומלצים ותכונותיהם:
בתחילת הטיפול בצמחי מרפא חשוב לדעת את מירב הפרטים אודות המטופלת כגון: לחץ דם, הריון, מחלות תורשתיות, סכרת, היפוגליקמיה, אפילפסיה. כיוון שלצמחי המרפא ישנן לעתים השפעות כפולות, יתכן כי בעיה כזו או אחרת תמנע את האפשרות להרכיב למטופלת תרכובות כלשהן. השמנים האתרים חודרים לגוף דרך העור אל מערכת הדם ומרגע מריחתם על הגוף הם מסייעים ונלחמים בתופעה, ההקלה באה לרוב כעבור יומיים. השמנים האתריים מביאים לתוצאות שלא יתוארו! לכל השמנים האתרים יש תכונות ריפוי עצומות בבעיה זו אבל השמנים הבולטים הם יסמין, הדס, בזיליקום, מאי צאנג, עץ התה והפרנקינסס (הלבונה).
ערבוב של מספר שמנים יחד מחזק את תכונותיהם של השמנים וכוח הריפוי מתעצם. שמן עץ התה, הנקרא בלועזיתTHA TREE  נלחם בכל שלושת הקטגוריות של אורגניזמים: וירוסים, נבגי פטריות וחיידקים. עץ התה ידוע כשמן אנטיפטרייתי, הממריץ את מערכת החיסון ומגביר את כושר החיסון הטבעי מול מזהמים. יתרונותיו אל מול השמנים האחרים שהוא אינו מגרה את העור וניתן למריחה ישירות על עור אדום (במקרה של פריחות) או על מקום הגירוי. על אף כי שמן היסמין נחשב לשמן בעל אופי גברי, בזכות תכונותיו כאנטיספטי, מעורר התחדשות תאים, מתאים לכל סוגי העור ומחייה עור עייף וזקן, הוא מתאים גם במקרים אלו. שמן היסמין אסור בהריון אך מותר בלידה. המאי צאנג הינו אחד השמנים המעולים והחשובים לבעיות עור בכלל הוא אינו פוטוטוקסי, מצוין להזעת יתר במקומות המוצנעים, מרענן מאוד, מחטא ומכווץ נקבוביות, אינו מגרה את העור ונהדר לעור המלווה בפטריות, פריחות אקנה ופצעונים. כן הוא יעיל לנשים מניקות, מגביר הפרשת אדרנלין, מגביר הפרשת חלב, מרענן   ומשפר את הרגשת העגמומיות בימי החורף. שמן הלבונה נקרא בשמו הבוטניFRANKINCENSE . השימוש בלבונה היה ידוע כבר בימי קדם בדתות שונות, כמו כן שימשה הלבונה לקוסמטיקה וחניטה. שמן הלבונה הוא שמן מרגיע, אנטי דלקתי, מכייח, מכווץ נקבוביות, רגנרטור ומזרז ריפוי פצעים, ולכן הוא טוב לפריחות ולאזורים מגורים. תכונות נוספות של שמן הלבונה – שמן ממריץ, מחדש רקמות, נותן טונוס ומרענן עור פנים עייף, יחד עם זאת מאט היווצרות קמטים ולעיתים אף מטשטש קמטוטים שכבר נוצרו.
אז מהו הטיפול המומלץ בעצם?
הטיפולים הנדרשים לבעיית הפריחה הגירויים האדמומיות והפצעונים מחלוקים לשלושה חלקים: אמבטיות, קרמים, עיסוי. אמבטיות רפואיות – יש למלא אמבטיה פושרת לטפטף לתוכה 4 טיפות לבונה. חשוב מאוד לא לשים יותר מהמינון המצוין ולא להישאר באמבט יותר מ-20 דק’, ישיבה של יותר מ-20 דק’ תעלה הלחץ דם. יש לטפטף לתוך האמבט: 2 טיפות לבונה, 1 טיפה של לבנדר, 2 טיפות של עץ התה, 2 טיפות של יסמין, 1 טיפה ברגמות.
לטיפול בעיסוי + מריחה על העור נשתמש במינון הבא: 2 טיפות ברגמות, 2 טיפות עץ התה, 2 טיפות יסמין, 2 לבונה. אני ממליץ גם על הכנת קרם על בסיס צמחי המרפא שיש להתאימו אישית לפי סוג המקרה.


עמוד זה נצפה: 479 פעמים

כתבות

אני מאשר/ת קבלת דיוור