לרגל יום התה הבינלאומי
כל מה שצריך לדעת על סגולות התה
ביום חמישי הקרוב, ה 10 ליוני, ייציינו בעולם את יום התה הבינלאומי.
בשנת 2015, הציעה ממשלת הודו לציין את יום התה בחגיגה בינלאומית ברחבי העולם באמצעות ארגון המזון והחקלאות של האו"ם. מטרת ציון יום התה היא לעורר מודעות להשפעת התה בסחר העולמי, לתנאי העבודה והגידול, ותמיכה בסחר הוגן.
אחרי המים, התה הוא המשקה השני הנצרך ביותר בעולם, הכולל מעלה מ -1,500 סוגי תה הנגזרים משישה זנים עיקריים: לבן, צהוב, אולונג, ירוק, שחור ומותסס. הצמח שממנו מגיעים כל סוגי התה הוא קמליה סינית.
התה נחשב כמשקה בריא בעל סגולות רפואיות הנתמכים אף במחקרים מדעיים. בין הסגולות המיוחסות לחליטות התה: מגביר את קצב חילוף החומרים, עשיר בנוגדי חמצון, נלחם ברדיקלים החופשיים, מסייע למנוע מחלות לב וכלי דם, מצמצם דלקות בגוף, מפחית את הכולסטרול הרע, משפר את מדדי הכולסטרול הטוב, מטפל בצרבת, בבעיות במערכת העיכול ועוד ועוד….
בשנים האחרונות קטגוריית החליטות צומחת משמעותית בארץ ובעולם. ע"פ נתוני מותג התה והחליטות פומפדור, בישראל שוק התה מגלגל כ 250 מיליון שח, המסתכם בכ 200 גרם תה לנפש בשנה. מסקר שערך המותג פומפדור (ע"י חברת טאק) עולה כי מעלה מ 67 אחוז מהישראלים שותים תה ירוק או חליטות צמחים ופירות, 33 אחוז שותים אותו כתחליף לקפה ו-40 אחוז לא מסתפקים בכוס אחת ביום. והסיבות? מתחלקות בין שאיפה לבריאות לבין אהבת הטעמים.
בימים אלה משיק המותג פומפדור חליטות קרות בשלושה טעמים שונים: חליטת אפרסק ופסיפלורה, חליטת תות שדה ותפוז וחליטת מוחיטו פירות יער.
מומחי פומפדור רכזו את הסגולות של חליטות התה החדשות:
חליטת אפרסק ופסיפלורה – האפרסק הוא פרי העשיר בפיטוכימיקלים הנקראים פנולים, הפועלים בגוף כנוגדי חמצון. שופע בויטמינים A ו- C, המעשיר בלחות טבעית את העור. שני ויטמינים חיוניים אלה מסייעים לחדש ולרפא את תאי העור. הפסיפלורה – מכילה נוגדי חימצון והיא עשוייה לסייע במניעת מחלות לב וכלי דם בעיקר בשל תכולת נוגדי החימצון הגבוהה.
חליטת תות שדה ותפוז: תות שדה – עשיר בויטמין C, כך שהוא תורם למערכת החיסונית ותורם להורדת רמות הסוכר בדם כך שהוא מתאים לסכרתיים. התפוז – מחזק את המערכת החיסונית מסייע לבריאות הלב, רמות כולסטרול תקינות. התפוז עשיר ב וויטמין C והסיבים התזונתיים מסייעים בהורדת רמות הכולסטרול בגוף.
חליטת מוחיטו ופירות יער: פירות יער – מכילים נוגדי חמצון, המסייעים לשמור על רדיקלים חופשיים תחת שליטה בנוסף, פירות יער הם מקור טוב לסיבים תזונתיים, כולל סיבים מסיסים.
כשרות : בהשגחת בד"צ חוג חתם סופר בני ברק באישור רבנות הראשית לישראל