חיפוש באינדקס עסקים

ביעור חמץ פנימי – נגמר ניקיון הפסח, מתחיל ניקוי הגוף

פורסם מאת: barosh בתאריך: 23 מרץ 2010

במהלך החיים אנו צוברים כמות ניכרת של רעלים בגופנו הן מגורמים פנימיים (חילוף החומרים הטבעי בגוף, לחצים ומתחים) והן מגורמים סביבתיים חיצוניים רבים- זיהום אוויר ומים, עישון, מזון מרוסס, מתכות כבדות, צבעי מאכל, ממתיקים מלאכותיים, תרופות ועוד. בחג הפסח העמוס ארוחות משפחתיות מתמשכות הגוף מקבל תוספת נדיבה מאותם הרעלים אשר נאגרים בכבד ובתאי הגוף ומקשים על תפקודו.
הבעיה המרכזית בחג הפסח היא ריבוי ארוחות החג המלוות באכילת יתר של בשרים, "תוספות", משקאות "קלים" (העשירים בצבעי מאכל וממותקים בסוכר או בממתיקים מלאכותיים) ו"קינוחים" עשירים בסוכר, מלח, קקאו וכימיקלים שונים.ביעור חמץ פנימי - נגמר ניקיון הפסח, מתחיל ניקוי הגוף
 
בנוסף, בתקופה זו נוטים אנשים רבים להאביס עצמם במגוון מזונות שהגוף אינו רגיל אליהם כתחליף ללחם ולמזונות האסורים במהלך החג ("חמץ").
 
המצה התמימה למראה מכילה קלוריות רבות (כמו בשתי פרוסות לחם) ואינה משביעה כמו פרוסת לחם, כמו כן אינה מכילה רכיבים תזונתיים בריאים. בעוד מעטים נוהגים לאכול בארוחת הצהריים או הערב שש פרוסות לחם, הרי רבים עשויים לאכול מספר כזה של מצות בארוחה אחת בפסח וישנם המגדילים לעשות ומורחים על המצה כמויות נדיבות של חמאה, מרגרינה, ריבה, גבינות שמנות ושוקולד. זאת עוד בטרם הזכרנו את "קינוחי החג" והמעדן המסורתי של פסח- המצייה (מצברה) המטוגנת בשמן עמוק.
 
רובנו מכירים את תחושת המלאות, הכבדות והעייפות הרבה הנלוות לימות החג, הנובעות, בין השאר ממזון עתיר אנרגיה ודל ברכיבים תזונתיים. לדברי צביקה קורן תזונאי ומנחה בחברת "קורן בריאות טבעית" מומלץ לנקות את הגוף מרעלים באמצעות צום מיצים לפחות פעמים בשנה, ורצוי בעונות המעבר. תקופת הפסח והאביב היא העונה הנוחה והמתאימה ביותר לניקוי
 
פנימי ומהווה "חלון הזדמנויות" לעשות זאת מבחינת מזג האוויר ונוחות הביצוע של הניקוי. 
 
אם כן עיקר הפעילות שעלינו לעשות בתקופה זו היא לבחון כיצד אנחנו יכולים לצמצם את המשך חדירת הרעלים לגופנו ולאחר מכן לגשת למלאכת ניקוי הרעלים.
 
על מנת למזער את הצטברות הפסולת, יש לצרוך מזון טבעי ואיכותי (רצוי מגידול אורגני) לאכול לאט וברוגע, ללעוס היטב את המזון, לאכול  5- 6 ארוחות קטנות בשעות קבועות ולהימנע מ"נשנושים" וצריכת מזון קלוקל (ג’אנק) וחסר ערך תזונתי, כמו כן מומלץ לבצע ניקוי הרעלים באמצעות צום מיצים למשך מספר ימים לצד יצירת שינוי באורח החיים, מעבר לתזונה טבעית ואיכותית, תוך מתן דגש לצמצום צריכת מזונות מעובדים, ביצוע פעילות גופנית סדירה, טיפול במתחים, שינה ומנוחה ועוד.
 
צום המיצים, מתקיים במסגרת סדנה מודרכת, הוא מתון, הדרגתי ובטוח ובמהלכו שותים מיצים מפירות או מירקות מגידול אורגני, הנסחטים במקום ומוגשים מיד לאחר הסחיטה. המיצים מספקים את רכיבי התזונה החיוניים לחילוף החומרים, לנטרול הרעלים המשתחררים ולסילוק מזהמים שונים מהגוף. למיצי הפירות והירקות יש השפעה חזקה על פינוי פסולת ורעלים מהגוף. מיצים טריים של פירות וירקות הם מזון חשוב ובעל ערך תזונתי גבוה שתורם רבות לבריאותנו. המיצים מכילים מים טהורים ומגוון רחב של ויטמינים, מינרלים, אנזימים, חומצות אמינו, פחמימות, כלורופיל וחומרים נוגדי חמצון ואנטי-סרטניים. היות והמיץ נטול סיבים הרכיבים התזונתיים  נספגים בגוף בקלות רבה מאד, כמעט ללא מאמץ של מערכת העיכול וכך יכול הגוף לנצל במהירות וביעילות את החומרים המזינים הנמצאים במיץ. לכן, הם טובים גם במצבי בריאות וגם במצבי מחלה.
 
לצום המיצים יתרונות רבים נוספים בנוסף לפעולה העיקרית של ניקוי פסולת ורעלים. לדוגמא: חיזוק המערכת החיסונית, שיפור חילוף החומרים בגוף, תוספת אנרגיה וחיוניות, הפחתת מתחים, מנוחה שלמה, גמילה מהתמכרויות, הקלה וסיוע בתופעות ובעיות כרוניות כמו: כאבי ראש, אלרגיות, הפרעות במערכת העיכול, הנשימה, העור, העצבים, הלב וכלי הדם ועוד. בנוסף, הצום מהווה טיפול קוסמטי לעור הפנים ברמה שלא ניתנת להשגה על ידי קרמים חיצוניים.
 
צום-מיצים, מהווה עבור רבים בארץ ובעולם נקודת מפנה בביצועו של השינוי המיוחל לשיפור ואיזון התזונה ואורח החיים, זאת כיוון שהצום מהווה מעין מנגנון של "כוונון מחדש " של הגוף (הנקי מרעלים והתמכרויות), אשר לאחריו באפשרותנו להחליט על יציאה לדרך חדשה של בריאות ואיזון גופני ונפשי. כמו כן ניתן לשלב תרגלי הרפיה, כגון מדיטציה ויוגה אשר מסייעים להשגת אתנחתה רגשית ומנטאלית (מתח ולחץ, מחשבות נגטיביות, דימוי עצמי נמוך, כעס, מרירות, תסכול וקינאה) המאפשרת להתחיל בתהליך ביעור "החמץ הרגשי" ולפעול למען התחדשות הגוף והנפש כיאה לתקופת האביב.



עמוד זה נצפה: 336 פעמים

כתבות

אני מאשר/ת קבלת דיוור